POČINJE DRAGAČEVSKI SABOR TRUBAČA

Izvor: Kurir, 12.Avg.2010, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POČINJE DRAGAČEVSKI SABOR TRUBAČA

GUČA - Jubilarni 50. sabor trubača, na kojem će prvi put biti održano takmičenje za "Zlatnu trubu sveta", počinje sutra u Guči.

Sabor će ove godine prvi put trajati deset dana. U 10 časova u centru Guče, pored spomenika trubaču, uz zvuke saborske himne "Sa Ovčara i Kablara" i pucanje iz prangija sa okolnih brda, biće podignuta saborska zastava, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << manifestaciju će otvoriti ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić.

Posle toga, održaće se svečana akademija povodom 50 godina manifestacije, a u 12.00 je otvaranje Muzeja trube, gde će biti prikazan istorija tog duvačkog instrumenta.

U popodnevnom delu biće predstavljena knjiga "Pola veka Dragačevskog sabora", i publikacije o takmičenjima trubača, pobednicima i učesnicima.

Kako je za agenciju Beta izjavio domaćin i predsednik Saborskog odbora Slobodan Jolović, na Saboru će nastupiti oko 2.000 učesnika, a očekuje se oko milion posetilaca.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.