Otvoren peti međunarodni Vrnjački karneval

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jul.2009, 23:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren peti međunarodni "Vrnjački karneval"

VRNJAČKA BANJA - U Vrnjackoj Banji večeras je otvoren 5. međunarodni "Vrnjački karneval", najveća turistička manifestacija u Srbiji, uz Guču i "Egzit", koja okuplja više od 200.000 posetilaca, saopštila je Turistička organizacija Vrnjačka Banja.

Svečani čin otvaranja pratilo je oko 10.000 posetilaca Vrnjačke Banje. Karneval je otvorio predsednik opštine Vrnjačka Banja Zoran Seizović koji je posle simbolične predaje ključeva >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << grada maestru karnevala najavio više od 60 dešavanja za osam dana karnevala, navedeno je u saopštenju.

Tokom nedelju dana, Vrnjacka Banja postaje velika scena na kojoj se održavaju maskenbalovi, festivali, izložbe, koncerti, pozorišne predstave, sportska takmičenja.

Centralni događaj "Vrnjačkog karnevala" je međunarodna karnevalska povorka u kojoj učestvuje veliki broj karnevalskih grupa iz celog sveta.

Iz godine u godinu ta manifestacija okuplja sve veći broj učesnika i posetilaca, kako iz zemlje tako i iz celog sveta, a svojevrsno priznanje za dosadašnji rad predstavlja i dobijanje nagrade "Turistički cvet" za najbolju turističku manifestaciju, koju dodeljuje Turistička organizacija Srbije uz podršku Ministarstva trgovine i usluga.
Pogledaj vesti o: Vrnjačka Banja

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Otvoren karneval u Vrnjačkoj Banji

Izvor: RTS, 12.Jul.2009

Peti "Vrnjački karneval", na kome će biti održano više od 60 raznovrsnih manifestacija, otvoren u Vrnjačkoj Banji. Prošlogodišnju manifestaciju za osam dana posetilo je oko 200.000 ljudi. ..Peti međunarodni "Vrnjački karneval", najveća turistička manifestacija u Srbiji, uz Guču i "Egzit",...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.