Otvoren 49. sabor trubača u Guči

Izvor: S media, 05.Avg.2009, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren 49. sabor trubača u Guči

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić otvorio 49. sabor trubača u Guči.

Saborsku zastavu podigao je prvi učesnik sabora Dragan Jovanović, uz pucanje prangija i pesmu "Sa Ovčara i Kablara", u izvođenju Orkestra Gvozdena Rosića.

Manifestacija koju nazivaju "srpski Vudstok" trajaće pet dana, do 9. avgusta, a organizatori očekuju dolazak više od pola miliona ljubitelja izvornog narodnog stvaralaštva i zabave.

Vlada Srbije je i ove godine >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << pokrovitelj sabora trubača. U Guču su u utorak stigli prvi gosti, uglavnom kamperi.

Pored bogatog kulturno-umetničkog programa i izložbi narodnih rukotvorina, posetioce sabora očekuju nastupi domaćih i stranih duvačkih orkestara i koncert majstora trube Bobana Markovića.

U subotu uveče će biti priređen ponoćni koncert "Mesečina", a u nedelju od 15 časova na stadionu lokalnog fudbalskog kluba biće održano finalno takmičenje, kada će biti izabrana prva truba.

Slobodnog smeštaja u Guči više nema, jer su stranci sve rezervisali. Popunjena su i mesta u kampovima, a cena prenoćišta se kreće od 15 do 30 evra.

Veći deo smeštajnih kapaciteta popunjen je i u okolnim gradovima - Čačku, Lučanima, Ivanjici, Požegi i Arilju.

Brojni trgovci i ugostitelji su još u ponedeljak postavili prodajne objekte i šatre. Neki su i par dana pre sabora počeli da podlažu vatru pod zemljanim loncima, kako bi na vreme pripremili dragačevski specijalitet – svadbarski kuvani kupus.

Ove godine ulaz se ne naplaćuje, kao i ulazak na sve manifestacije.

Naplaćivaće se samo parking i to za automobile 1.000 dinara, a za autobuse 3.000 dinara. Jednom plaćena karta važiće svih pet dana.

Prema prijavama, očekuje se da će sa sabora izveštavati više od 500 novinara iz Srbije i inostranstva.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.