Oluja izazvala veliku štetu i u Lučanima

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 09.Avg.2010, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oluja izazvala veliku štetu i u Lučanima

ČAČAK  - Oluja, koja je juče zahvatila delove opštine Lučani i Gornji Milanovac izazvala je veliku štetu i u Guči, izjavio je predsednik opštine Lučani Slobodan Jolović.

On je kazao da je oluja oštetila nekoliko građevinskih objekata, odnela krov sa benzinske pumpe "Lukoil" na ulazu u Guču iz pravca Čačka i počupala više stabala iz drvoreda.

Jolović je naveo da su nanete i druge štete >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << i da će one biti otklonjene do početka jubilarnog 50. Dragačevskog sabora trubača, koji će biti održan od 13. do 22. avgusta.

Nevreme, koje je juče oko 16 časova zahvatilo delove opšstina Lučani i Gornji Milanovac, nanelo je veliku štetu građevinama, usevima i voću.

Pravu pustoš napravila je oluja koja je čupala drveće, skidala krovove sa kuća i lomila oluke u selima Turica, Vranjica i Veles, nedaleko od Guče.

Predsednik opštine Lučani je proglasio vanredno stanje u ovom delu Dragačeva i zatražio pomoć vlade u saniranju ogromnih šteta, navodeći da je ovo treći put u poslednjih mesec dana da oluja i grad nanose ogromne štete putevima, građevinama i usevima u ovom kraju.

Olujni vetar sa gradom u gotovo isto vreme skidao je krovove i uništavao useve u nekoliko sela pod Suvoborom u opštini Gornji Milanovac.

Zbog ovog nevremena koje je trajalo oko 20 minuta, Vranjani, Družetići i deo Leušića više časova bili su bez električne struje i telefonskih veza, pošto je oluja oborila i dva električna stuba od betona.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.