Najveća truba na svetu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jul.2009, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najveća truba na svetu

GORNJI MILANOVAC - Radoslav Grujović iz Gornjeg Milanovca uskoro će završiti izradu trube dugačke 22 matra i postaviti je na obližnje brdo kod Guče, pred početak Sabora trubača.

On je prošle godine napravio trubu od tri metra i tada je došao na ideju da napravi još veću.

Truba sa kabinama za spavanje

"Ova truba se može napraviti samo jednom u životu. Dugačka je 22, široka tri metra, ima osam kabina za spavanje."

"Za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izradu ove trube trebalo mi je oko dva meseca. Utrošeno je oko 150 metara, raznog profila, čeličnih konstrukcija, ali i 80 kvadrata pocinkovanog bakarisanog lima", rekao je Grujović za FoNet.

Prvobitna zamisao bila mu je da trubu iz Gornjeg Milanovca za Guču preveze helikopterom, međutim za to nema dovoljno novca, a nije uspeo da nađe sponzore.

"Pokušaću na drugi način da je prevezem. U Guči sam pronašao mesto i planiram da je narednog vikenda, najverovatnije u subotu 1. avgusta postavim. Prvo sam hteo da bude na igralištu, ali pošto je u ravnici, neće se dobro videti."

"Truba će biti osvetljena sa svih strana i rotiraće se. Ako zaspite na zapadnoj strani, osvanućete na istočnoj. Kabine za spavanje već su namenjene Velimiru Iliću, Borisu Tadiću, Baraku Obami, Vladimiru Putinu, ukoliko dođu, kao i dobrim prijateljima i komšijama", izjavio je Grujović.

Kabina za spavanje namenjena Velimiru Iliću i Borisu Tadiću ima pet zvezdica, a za Obamu i Putina po četiri, dok će komšije i prijatelji biti smešteni u kabine sa dve zvezdice.

Cena, sitnica - 10.000 evra

Svi posetioci moći će i da duvaju u trubu, jer će biti postavljen pisak, a za one najbolje predviđene su i nagrade - flaša, dve piva.

"Ukoliko bih prodavao ovu trubi, prodao bih je kao ideju, a ne kao materijal i cena ne bi bila manja od 10.000 evra."

Gibo, kako ga zovu poznanici, smatra da će truba, za koju kaže da je najveća na svetu, biti prava atrakcija od 5. do 09. avgusta na 49. Saboru trubača u Guči.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.