Najveća fešta u Srbiji: Za dve nedelje počinje Guča festival!

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jul.2023, 17:07

Najveća fešta u Srbiji: Za dve nedelje počinje Guča festival!

Opština Lučani, TO Dragačevo, KC Guča i Skymusic, koji su ovogodišnji organizatori Festivala najavili Predsaborske dane i 62. Dragačevski sabor trubača od 09. do 13. avgusta

Srpska truba zagrmeće 11. avgusta, kada će uz defile trubačkih orkestara i čuvenu himnu „Sa Ovčara i Kablara“ u samom centru Guče, kod Spomenika trubaču, uz zvuk prangija, zvanično početi najveća trubačka fešta u svetu – 62. Dragačevski sabor trubača!

Kakakteristična po >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << posebnoj energiji i provodu kakvog nema nigde na svetu, Guča iz godine u godinu privlači sve veči broj posetilaca iz zemlje i inostranstva, pa se i ove godine očekuje više od sto hiljada gostiju! Prema svedočenju mnogih koji su u tokom više od 6 decenije duge tradicije Sabora posetili Guču, neke stvari se nikada ne menjaju, što i jeste glavni razlog za dolazak u ovu varošicu – od lude žurke traje od popodnevnih časova pa sve do kasno u noć, neverovatne atmosfere i veselja koje vlada na svakom ćošku, preko velike količine hrane i pića do kvalitetnog muzičkog i kulturno-umetničkog programa na obe pozornice.

Ove godine Sabor će trajati tri dana, a na Glavnom stadionu nastupiće Dejan Petrović Big band, koncert trubačkih orkestara finalista 62. Sabora, Bojan Krstić, Elvis Bajramović, Dragan Pavlović, Marko Trnavac, Dejan Lazarević, Saša Kristić sa svojim orkestrima, nastup narodnog orkestra RTS-a sa gostima solistima – Nikolom Rokvićem, Banetom Mojićevićem, Stevanom Anđelkovićem, Aleksandrom Tirnanićem, trubački orkestri koji se bore za prestižne nagrade i titule najboljih, kao i mnogi drugi, a bogat kulturno umetnički i muzički program očekuje se i na pozornici ispred KC Guča.

Dva dana pre početka Sabora, kao odlična uvertira za ovo što sledi, organizatori su odlučili da publiku počaste koncertom dva najveće zvezde domaće narodne muzike.

Tako će u sredu, 09. avgusta, Guča festival otvoriti najveći boem regionalne folk scene – Aco Pejović, a već sutradan, 10. avgusta na Glavnom stadionu pred publiku će izaći najpopularnija pevačica današnjice – Aleksandra Prijović. Interesovanje publike za Predsaborske dane je takođe ogromno, a ulaznice se mogu nabaviti putem sajta efinity.rs, mobilne aplikacije efinity, u TC Rajićeva, na blagajni Štark Arene i na svim Moj Kiosk prodajnim mestima.

Detaljan program Guča festivala pogledajte na zvaničnom sajtu manifestacije.
Pogledaj vesti o: Guča

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.