Najglasniji zvuci Srbije: Guča festival od 09. do 13. avgusta, otvaraju ga Aleksandra Prijović i Aco Pejović

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jul.2023, 17:32

Najglasniji zvuci Srbije: Guča festival od 09. do 13. avgusta, otvaraju ga Aleksandra Prijović i Aco Pejović

Bogata ponuda ića i pića obeležiće i ovo izdanje najpopularnijeg i najvećeg festivala trube na svetu!

Ovaj gradić svake godine ugosti najbolje trubačke orkestre, stotine hiljada posetilaca sa svih krajeva sveta, koje meštani dočekuju u centru gradića kod Spomenika trubača, oko kojeg se, uz zvuk trube igra, dok na ulicama i pod šatorima vrvi od ljudi, ića i pića

"Nisi bio u Guči? Propuštaš najveću žurku na svetu!" – već poznata mantra svakog ko je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bar jednom posetio ovu varošicu tokom trajanja Sabora trubača.

Atmosfera koja se samo u Guči može doživeti ponovno će oživeti na samom početku avgusta, kroz spektakularne Predsaborske dane i 62. Dragačevski sabor trubača! Od 09. do 13. avgusta, ova šarmantna varošica postaće epicentar srpske trube i tradicionalne muzike, okupljajući stotine hiljade posetilaca iz regiona i čitavog sveta.

Prvog dana Festivala,09. avgusta, Guču će zahvatiti neponovljiva euforija, budući da će jedan od najpoznatijih regionalnih folk pevača koji je poznat po sjajnom štimungu i neponovljivoj atmosferi na svakom svom nastupu - Aco Pejović, koji će otvoriti festival.

Drugi dan Festivala, 10. avgusta, obeležiće snažan, autentičan vokal harizmatične Aleksandra Prijović, koja će svojim nastupom po ko zna koji put dokazati zašto je jedna od najvoljenijih pevačica u regionu. Ulaznice za koncerte za Predsaborske dane dostupne su na svim eFinity prodajnim mestima: putem sajta efinity.rs, mobilne aplikacije efinity, u TC Rajićeva, na blagajni Štark Arene i na svim Moj Kiosk prodajnim mestima.

Veselje će se nastaviti i u narednim danima, na glavnim ulicama Guče od ranih pa do kasnovečernjih sati, ispred KC Guča i na Glavnom stadionu, tokom 62. Dragačevskog sabora trubača. Vrhunskii trubački orkestri predvođeni majstorima trube, gosti solisti, takmičenje trubačkih orkestara za titule najboljih, kao i mnogobrojni kulturno-umetnički sadržaji, uz bogatu ponudu ića i pića obeležiće i ovo izdanje najpopularnijeg i najvećeg festivala trube na svetu.

Detaljan program Guča festivala pogledajte na zvaničnom sajtu manifestacije.
Pogledaj vesti o: Guča

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.