Marković: Građani Srbije da čuvaju svoju tradiciju

Izvor: BKTV News, 12.Avg.2017, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marković: Građani Srbije da čuvaju svoju tradiciju

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma obišao je danas 57. Dragačevski sabor trubača u Guči i naglasio da građani Srbije moraju da čuvaju srpske vrednosti, imajući u vidu da neke države žele "da budemo nešto drugo".

"Tradiciju Guče ima ko da nasledi, jer je na ulicama Guče više od 70 odsto mladih. Poštujem sve manifestacije u Srbiji, ali za mene je Guča zakon, kao i za većinu građana Srbije. >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Bez trube nema radosnog događaj u Srbiji", naglasio je Marković.

On je podsetio da u Guču dolazi 35 godina i da mu je drago što i ove godine vidi puno posetilaca, posebno što ima dosta stranaca.

"Guča čuva tradiciju srpskog naroda, kroz veliki broj trubačkih orkestara, preko srpske narodne nošnje, svega onoga što se prodaje u Guči, od ćupova za spremanje hrane do srpskih nacionalnih obeležja", rekao je Marković.

Građani Srbije, prema njegovim rečima, moraju sami da čuvaju srpske vrednosti, imajući u vidu da neke države žele da mi u Srbiji budemo nešto drugo.

"U tome neće uspeti jer srpski narod ne da kulturu, tradiciju i običaje i to nas iz godine u godinu čini sve jačim", zaključio je Marković.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

PALMA : Guču ima ko da nasledi(VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 12.Avg.2017

Tradiciju Guče ima ko da nasledi jer je na ulicama Guče više od 70 posto mladih „Tradiciju Guče ima ko da nasledi jer je na ulicama Guče više od 70 posto mladih. Poštujem sve manifestacije u Srbiji, ali za mene je Guča zakon, kao i za većinu građana Srbije. Bez trube...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.