Manje šatri na saboru u Guči

Izvor: Glas javnosti, 10.Jun.2011, 07:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Manje šatri na saboru u Guči

GUČA - Mada su do početka 51. Dragačevskog sabora u Guči ostala još puna dva meseca, otpočele su pripreme da ova smotra izvornog narodnog stvaralašta, koja se održava od 8. do 14. avgusta, bude što uspešnja.

Danas počinju predtakmičenja sa kojih će se za finalno nadmetanje plasirati 18 najboljih duvačkih sastava, a priređuju se u Guči, Boljevcu, Kovačici, Surdulici i na Zlatiboru.

Već su počele i pripreme ugostitelja i trgovaca. Prvi put posle nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << decenija, biće postavljeno samo pet ugostiteljskih šatri zbog promenjenih navika posetilaca, ali zato interesovanje prodavaca suvenira i raznovrsne robe ni malo nije manje nego ranijih godina. Početna cena za postavljanje šatri kreće se od 300.000 do 800.000 dinara.

Izdavanje placeva za ulične tezge već je počelo, a cena je ista kao i prošle godine, 10.000 dinara za dužni metar u prvoj i 5.000 dinara u drugoj zoni. Od ukupno raspoloživih 457 metara u centralnom delu varošice do sada je već izdato 306 metara.

Karta za ulazak u Guču i parkiranje automobila koštaće 1.000 dinara i važiće za sve dane sabora.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.