MALINARI STIGLI U VLADU SRBIJE

Izvor: Kurir, 05.Avg.2011, 20:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MALINARI STIGLI U VLADU SRBIJE

BEOGRAD - Predstavnici proizvođača maline došli su danas nešto posle 17 časova u Vladu Srbije gde bi trebalo da održe sastanak sa ministrom poljoprivrede i trgovine Dušanom Petrovićem o otkupnoj ceni maline.

Predsednik Udruženja "Vilamet" Dragan Bogdanović rekao je novinarima ispred Vlade Srbije da oni traže da cena maline sa sadašnjih 90 bude povećana na 126 dinara. Upitan o najavama malinara da će, ako ne budu ispunjeni njihovi zahtevi biti blokirani prilazi Guči >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u vreme održavanja Sabora trubača, Bogdanović je odgovorio da je to samo jedan predlog i da tek treba da bude razmotren.

"To je jedan od predloga, videćemo", rekao je Bogdanović i tu najavu ocenio kao nesmotrenu navodeći da malinari ne žele da prave probleme već samo žele da se ispune njihovi zahtevi o povećanju otkupne cene. Sastanak bi uskoro trebalo da počne. Proizvođači malina u Srbiji već nekoliko dana u okolini Arilja protestuju i traže da se otkupna cena tog voća poveća sa 80 do 90 dinara na 126 dinara po kilogramu.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.