Lepo vreme i vikend dovodi još gostiju u Guču

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Avg.2016, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lepo vreme i vikend dovodi još gostiju u Guču

Predstojeći vikend i najavljeno lepo vreme znači još veću posetu i dobro raspoloženje među saborašima u Guči, a mnogi su na saborište stigli još u sredu.

Olujno nevreme koje je prethodnih dana zahvatilo više opština zapadne Srbije pa čak i deo opštine Lučani, protutnjalo je nadomak Guče, ali je zanimljivo da u prestonicu trube nije pala ni kap kiše.

"To je zato što je Guča svetinja. Večeras i naredna dva dana organizatori 56. Dragačevskog sabora >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << trubača u Guči očekuju veliku posetu gostiju, jer je najavljeno još lepše vreme", rekao je predsednik Saborskog odbora Slobodan Jolović.

On je naglasio da je očigledno da je ovogodišnji sabor znatno unapređen i bolje organizovan zahvaljujući, pre svega, ljudima od znanja i iskustva koji su doneli i određene novine, pa je i zadovoljstvo posetilaca veće.

"Ono našta organizator nije mogao da utiče je vreme. Prva dva dana je bilo u celoj zemlji kišovito i hladno, ali Guču je zaobišlo nevreme", rekao je Jolović juče na konferenciji za medije i dodao da je to svojevrsna poruka da je Guča "sveto mesto i da se na sabor dolazi kao na svojevrsno hodočašće".

U Guči predstoji vikend sa dva izuzetno značajna događaja.

Takmičenje majstora trube, večeras i finalno takmičenje najboljih trubačkih orkestara Srbije koje je zakazano za sutra u 21:00 sat.

Poslednjeg dana dragačevske fešte su koncerti Severine Kojić i Miroslava Ilića.

Inače, ove godine prva dva dana sabora je zabeležena i veća poseta u odnosu na prošlu godinu, a hladno vreme je pomoglo ugostiteljima da napune šatre i svoje pristojno uređene objekte.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.