Lako kao „užičanka“: Trubač izveo padobranski skok sa trubom oko vrata

Izvor: Blic, 21.Maj.2017, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lako kao „užičanka“: Trubač izveo padobranski skok sa trubom oko vrata

Šampion Guče učinio je nešto što do sada nije niko iz njegovog esnafa – izveo je vazdušno – trubački desant u okolini Topčiderskog brada.

Na letačkoj manifestaciji „Balkanski skok prijateljstva“ u Lisičjem Potoku, koja okuplja veterane 63. Padobranske brigade i poklonike padobranstva, Dejan Jevđić, trubač iz Požege, osmelio se da uz pomoć instruktora izvede „tandem – skok“ sa visine od 3.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << metara.

Od oblaka do zemlje nosio je trubu oko vrata.

- Ne znam koliko je let trajao, ali sigurno da je kraće nego što treba odsvirati „užičanku“. Kad sviraš sitno kolce nosi te ritam muzike, a ovde je adrenalin taj koji te vodi kroz vazduh. Bio mi je ovo drugi skok u životu, prvo iskustvo mi je bilo pre osam godina u Kikindi, – priča za „Blic“ Dejan Jevđić.

Nosilac je „majstorskog pisma“ iz Guče, tri puta je bio „zlatna truba“, jednom je njegov orkestar proglašen najboljim na Dragačevskom saboru. Truba ga je otrhanila, a uporedo sa muziciranjem Jevđić radi kao profesionalni vojnik u Požegi.

- Osećaj je fantastičan, uopšte nisam imao straha. Prirodno mi je bilo da ponesem trubu jer sam sa njom uvek, osim kad nosim uniformu. Jesam vojnik - pešadinac, ali izgleda da bih i među padobrancima dobro prošao. Ipak, truba se bolje čuje sa zemlje – veli Dejan Jevđić.

U istom avionu iz koga se vinuo bili su ministar Aleksandar Vulin i episkop slavonski Jovan Ćulibrk, koji su takođe izveli skokove.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.