LIBERALNO DUVAČKA PARTIJA

Izvor: Kurir, 19.Avg.2010, 08:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LIBERALNO DUVAČKA PARTIJA

Čedomir Jovanović uslikan kako lumpuje u Guči, u kojoj je pre pet godina osnovan prvi odbor LDP. Trubači tvrde da Čeda nije štedeo na bakšišu

BEOGRAD - Povratak na mesto „zločina"!

Liberalno-demokratska stranka Čedomira Jovanovića praktično je rođena u Guči, jer je tu 7. novembra 2005. osnovan prvi odbor te partije! Iako je osnivačka sednica LDP upriličena dva dana ranije u Beogradu, Guča, u koju se Jovanović vratio posle šest godina, zapravo >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je mesto sa kojeg je „čedomanija" krenula.

- Postoje lični razlozi, pre svega veliko poštovanje prema jednom od osnivača sabora u Guči, profesoru Raši Protiću, starom demokrati, čoveku koji mi je bio velika podrška u DS. Ovo je 50. sabor u Guči, on je umro 2004. i ja sam tek sada otišao tamo. Obišao sam naš odbor u Guči i privatno se sreo s nekim prijateljima - otkriva Jovanović za Kurir.

On tvrdi da je razlika između njega i ostalih političara u tome što Guču nikad ne bi politički zloupotrebio.

- Niti bih pristao da uživam onako kako se to često podrazumeva kada se govori u Guči. Tamo sam voleo i da odem i sa Zoranom (Đinđićem, prim. aut.), posle toga i s prijateljima sa kojima sam napravio LDP. Predlažem svima da odu, samo neka vode računa o muzici i neka ne zaborave na vrućinu i posledice previše alkohola - poručuje Jovanović.

Prema rečima Milana Nikolića, koji predvodi orkestar koji je duvao Čedi, lider LDP nije štedeo na bakšišu za muziku.

- Vidi se da čovek voli trubu! Bio je galantan, svirka je protekla u najboljem redu. Svirao sam mu klasičan trubački repertoar, južnjačke čočeke - kaže Nikolić.

Pre đuskanja poslanici LDP su probali klasičan „gučanski ručak" - kupus i pečenje, da bi sve to zalili dobrim vinom. Sagovornik Kurira koji je prisustvovao veselju eldepeovaca na terasi restorana „Marinada" u Guči kaže da je najveselija bila Užičanka Nataša Mićić.

- Sve vreme je đuskala i pevala. Čeda je delovao nekako zamišljen, samo bi na momente podigao ruku uvis kao da ga je pogodila pesma, ali tu se sve završavalo. Za razliku od njih, Nenad Milić je bio potpuno nezainteresovan za trubače koji su mu svirali na uvce - kaže naš sagovornik.

Gordana Raković - Zoran Šaponjić

Za Bakija i trube i kupus!

Stari politički, a i gučanski vuk, Zoran Anđelković Baki juče se u podne u centru Guče uveliko veselio uz čočeke trubača Stojana Krstića iz Vladičinog Hana.

- Često sam u Guči. Volim ovu atmosferu, ovaj duh. U stvari, volim sva mesta gde se okuplja narod, meni je lepo s narodom - rekao nam je Baki u pauzi između dva čočeka, a onda požurio pod šatru, na kupus.

Kako smo videli, trubačima je za kratko vreme ostavio nekoliko crvenih hiljadarki.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čeda Jovanović: Guča je zakon!

Izvor: Svet, 19.Avg.2010

Liberalno-demokratska stranka Čedomira Jovanovića praktično je rođena u Guči, jer je tu 7. novembra 2005. osnovan prvi odbor te partije. Iako je osnivačka sednica LDP upriličena dva dana ranije u Beogradu, Guča, u koju se Jovanović vratio posle šest godina, zapravo je mesto sa kojeg je "čedomanija"...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.