KONUZIN DOBITNIK POVELJE ZA PROMOCIJU GUČE

Izvor: Kurir, 04.Avg.2011, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KONUZIN DOBITNIK POVELJE ZA PROMOCIJU GUČE

GUČA - Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Konuzin dobitnik je Povelje Dragačevskog sabora trubača u Guči zbog "sveukupnog doprinosa razvoju, realizaciji i međunarodnoj afirmaciji" ove jedinstvene smotre izvornog narodnog stvaralaštva, odlučio je Saborski odbor.

Saborski >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << odbor je jednoglasno doneo odluku da priznanje pripadne ruskom ambasadoru u Beogradu. Pre dve godine, ambasador Konuzin je otvorio 49. dragačevski sabor.

Na sednici Saborskog odbora, zvanje majstora trube dodeljeno je Draganu Ignjiću iz Užica, koji je na dosadašnjim saborima dobio više nagrada, među njima i "Zlatnu jabuku" za najbolje izvorno muziciranje (2007).

Njegovo ime biće upisano na ploču majstora trube, postavljenu na zgradi Centra za kulturu u Guči.

Posebno priznanje organizatora sabora pripalo je čačanskom privredniku Milenku Kostiću, ovogodišnjem domaćinu sabora.

Sva priznanja dobitnicima će biti uručena na dan otvaranja 51. Dragačevskog sabora, 8. avgusta u 10.30 časova.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Konuzin dobitnik Povelje za promociju Guče

Izvor: Glas javnosti, 05.Avg.2011, 07:07

GUČA - Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Konuzin dobitnik je Povelje Dragačevskog sabora trubača u Guči zbog "sveukupnog doprinosa razvoju, realizaciji i međunarodnoj afirmaciji" ove jedinstvene smotre izvornog narodnog stvaralaštva, odlučio je Saborski odbor...Saborski odbor je jednoglasno...

Nastavak na Glas javnosti...

U GUČI SVE SPREMNO ZA SABOR TRUBAČA

Izvor: Kurir, 05.Avg.2011

GUČA - U Guči je sve spemno za 51. Dragačevski sabor trubača, koji će od ponedeljka, 8. avgusta, narednih sedam dana ugostiti više od pola miliona ljubitelja izvornog narodnog stvaralaštva iz zemlje i sveta...- Ove godine očekujemo 1.200 članova orkestara, kulturno-umetničkih društava i drugih...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.