KARNEVAL U RIJU: GUČA U BRAZILU!

Izvor: Kurir, 19.Feb.2012, 09:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KARNEVAL U RIJU: GUČA U BRAZILU!

RIO DE ŽANEIRO - U Srbiji kolo, u Brazilu samba. Čuveni karneval u Rio de Žaneiru, u Brazilu, otvoren je preksinoć i trajaće do petka. Očekuje se da će ga za nedelju dana posetiti više od 850.000 turista iz celog sveta.

RIO DE ŽANEIRO - U Srbiji kolo, u Brazilu samba.

Čuveni karneval u Rio de Žaneiru, u Brazilu, otvoren je preksinoć i trajaće do petka. Očekuje se da će ga za nedelju dana posetiti više od 850.000 turista iz celog sveta. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<

Karneval je otvorio njegov kralj Momo, Milton Džunior. Njemu je guverner Rija Eduardo Paes predao ključ, što je označilo početak najpoznatijeg festivala na svetu.

- Pozdravljam kraljevsku porodicu kralja karioka Mome. Predajem mu gradonačelnička zaduženja i svu vlast nad gradom - rekao je Paes.

Kralj se zahvalio rečima:

- Velika je odgovornost biti na čelu najveće kulturne svečanosti na svetu. Želim da prenesem radosti karnevala celoj planeti. Proglašavam karneval u Riju otvorenim.

Najzanimljiviji deo festivala rezervisan je za nedelju i ponedeljak uveče, kada će se predstaviti 12 najvećih škola sambe na renoviranom sambadromu, koji je urađen po originalnom planu poznatog brazilskog arhitekte Oskara Nojmejera.

Među brojnim slavnim ličnostima koje će posetiti ovogodišnji festival su i Dženifer Lopez, pevačica Fergi i osnivač Plejboja Hju Hefner.

Iako je policija najavila da zbog štrajka neće obezbeđivati festival, ipak će biti raspoređeno 50.000 pripadnika organa reda. Po čitavom gradu postavljeno je oko 15.000 toaleta, a posetiocima će biti podeljeno više od tri miliona besplatnih kondoma.

Gradske vlasti Rija računaju da će posetioci tokom festivala potrošiti više od 640 miliona dolara.
Pogledaj vesti o: Guča

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.