Izlila se Bjelica, na Južnoj Moravi proglašena redovna odbrana od poplava

Izvor: BKTV News, 04.Maj.2014, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izlila se Bjelica, na Južnoj Moravi proglašena redovna odbrana od poplava

Reka Bjelica se danas izlila van korita na ušću u Zapadnu Moravu, u području sela Dljin, dok je na Južnoj Moravi proglašena redovna odbrana od poplava.

Načelnik odeljenja za vanredne situacije Moravičkog okruga Dragiša Broćić izjavio je danas Tanjugu da se reka Bjelica izlila van korita na ušću u Zapadu Moravu, u području sela Dljin, ali za sada nema ugroženih domaćinstava.
“Ova reka stagnira >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << u Guči, već nekoliko sati nema porasta vodstaja, njene pritoke Vranje, Dragačica i Tijanjska reka su u opadanju”, naveo je on u izjavi Tanjugu.
Najobilnije kiše su, prema njegovim rečima, pale na području Čačka, obroncima Jelice, od dela Jezdina do Atenice.
Broćić je dodao da je noćas vatrogasno – spasilačka ekipa intevenisala pet puta na crpljenju vode.
“To su površinske vode na ulicama, koje su prodirale u dvorišta, odnosno dva poslovna, jedan stambeni i jedan pomoći objekat” naveo je on.
Nivo vodostaja na rekama u kruševačkom kraju je stabilan, osim na Južnoj Moravi gde je proglašsena redovna odbrana od poplava, rekao je Tanjugu Dušan Todorović iz Štaba za vanredne situacije.
“Situacija se prati, ekipe su na terenu, dežuraju, jer se danas očekuje dalji rast vodostaja“ – istakao je Todorović.
Prema rečima načelnika Ribočuvarske službe Rasina plus Milana Miloševića, vodostaj na Zapadnoj Moravi je takođe u porastu, ali je daleko ispod granice za redovnu odbranu od poplava.
Na deonici puta Mali Zvornik – Ljubovija, kod mesta Velika Reka došlo je do plavljenja kolovoza, saopštilo je danas JP Putevi Srbije. Kako se navodi, trenutna dubina vode na putu je 40 cm.
Izvor: tanjug.rs
Tweet
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rastu vodostaji reka zbog kiše

Izvor: Radio 021, 04.Maj.2014

Vodostaji reka zbog obilnih padavina rastu, pa se Bjelica izlila van korita na ušću u Zapadnu Moravu, u području sela Dljin, dok je na Južnoj Moravi proglašena redovna odbrana od poplava.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.