Izvor: B92, 09.Avg.2008, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Guču posetilo preko 140.000 ljudi

Beograd -- Slobodan Jolović, predsednik Saborskog odbora u Guči, izjavio je za B92 da je festival do sada posetilo preko 140.000 ljudi.

On kaže da će ove godine poseta biti rekordna, a najveći broj domaćih gostiju očekuje se u dane vikenda. Ulični prodavci nisu zadovoljni pazarom za prva dva dana Sabora. Oni kažu da je slabija poseta u toku dana, ali da i noću pored većeg broja ljudi, pazar je slabiji u odnosu na lane.

Iako smatraju da je na to uticala besparica, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << niko se nije odlučio na korak da snizi cene.

Tako je, na primer, svadbarski kupus na pojedinim mestima i skuplji u odnosu na prošlu godinu, mada je cena kupusa daleko niža nego prethodne godine.

Najveća poseta Saboru je vikendom, kada i trubači koji sviraju po šatrama i restoranima uspevaju da zarade dobre honorare.

Većinu posetilaca sigurno ne zanima kako će proći prodavci, već kako će se provesti.

Svake godine sve više je stranaca koji dolaze u Guču. Oni koji su bili bar jednom, najčešće postaju trajno zaraženi virusom trube.

Organizatori su se potrudili da i ove godine saobraćaj i pored velike gužve funkcioniše bez problema, a u tome će pomagati i saobraćajna policija.

Guča, kako stvari stoje, postaje brend od koga zarađuje cela Srbija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.