Guču posetilo oko 100 000 ljudi!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Avg.2022, 15:29

Guču posetilo oko 100 000 ljudi!

Najveća fešta na Balkanu, Dragačevski sabor trubača u Guči, zasijala je starim sjajem! Od 05. do 07. avgusta, varošica u Zapadnoj Srbiji postala je svetski centar trube, kojom je u tri festivalska dana prodefilovalo preko 100 hiljada ljudi sa svih meridijana.

Direktorka turističke organizacije Dragačevo, Aleksandra Mitrović, kaže da je izbor izvođača, ali i atmosfera po kojoj je Sabor poznat, privukla veliki >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << broj gostiju.

„Veoma smo zadovoljni ovogodišnjim posetom, koja je dostigla brojku od oko sto hiljada. Smeštajni kapaciteti bili su rasporodati pre početka Sabora, a krevet se tražio u mestima koja su i do 30 kilometara udaljena od Guče. Najveći broj stranih turista došao je iz zemalja regiona, ali i iz Francuske, Holandije i Portugala. Drago mi je da su utisci gostiju i više nego pozitivni i da su uspeli da na pravi način osete energiju Sabora, po kojoj smo nadaleko poznati. Posebno sam ponosna što smo bogatim muzičkim programom i kulturno-umetničkim sadržajem uspeli da prevaziđemo sva očekivanja“ – kazala je ona.

Podsećamo, tokom tri festivalska dana publika je uživala u zvukovima višestruko nagrađivanih majstora trube – Dejana Jevđića, Dejana Lazarevića, Dejana Petrovića sa svojim Big Bandom, Ekrema Mamutovića, kao i u zvukovima trube krunisanih kraljeva i ambasadora Guče – Boban i Marko Marković.

Posetioci su imali priliku da čuju i Danicu Crnogorčević, zatim prepoznatljive tonove Big Banda, orkestra RTS-a, a poseban kuriozitet tokom trećeg dana festivala bio je nastup Narodnog orkestra RTS-a sa gostima solistima Anom Bekutom, Snežanom Đurišić i Dragicom Radosavljević Cakanom. Posebno oduševljenje izazvali su bend Divanhana i 357, kao i DJ koji je zajedno sa trubačima drugog dana Sabora na glavnoj pozornici na stadionu doveo atmosferu do usijanja.

U organizaciji ovogodišnjeg Sabora nalaze se Opština Lučani, Turistička organizacija Dragačevo, Kulturni centar Guča, kao i SKYMUSIC, koji je zadužen za  kompletnu realizaciju, vizuelizaciju i tehničku produkciju festivala.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Sabor trubača u Guči posjetilo 100.000 ljudi

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Avg.2022

Ovogodišnji Dragačevski sabor trubača u Guči, koji je trajao od 5. do 7. avgusta, posjetilo je 100.000 ljudi, objavili su organizatori manifestacije.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.