Guči je poklonik ruskih „Neposeda“ („Nemirka“)

Izvor: Vostok.rs, 16.Feb.2011, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Guči je poklonik ruskih „Neposeda“ („Nemirka“)

16.02.2011. -

Poznata kuća mode „Guči" sprema se za 20-godišnjicu popularne ruske muzičke grupe „Neposede" („Nemirko"). Za jubilarni koncert ovog dečjeg kolektiva u Kremlju (17. aprila) italijanski dizajneri sašiće specijalnu kolekciju.

Nema razloga za čuđenje „Neposede" nisu samo ljubimci ruskih građana i obavezni učesnici u prazničnim šou-programima, u kojima nastupaju zajedno s domaćim zvezdama. Oni su rado viđeni gosti na koncertima >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << Demisa Rusosa, Sare Brajton, Krisa Normana, Kajli Minoug, čak su i s Lučanom Pavarotijem izlazili na scenu. Među poklonike „Neposeda" dospeo je i Toto Kutunjo, koji se s italijanskim temperamentom oduševljavao mladim umetnicima. Upravo on je o „divnoj deci" ispričao glavnom dizajneru „Gučija" – Fridi Đanini. Video sa snimkom njihovog nastupa je ostavio toliki utisak na kreatorku da je predložila da napravi odela za „Neposede". Gledaoci će ova dela prvi put videti na jubilarnom koncertu u Moskvi. Da bi iznenađenje bilo potpuno, informacije o tome kakva će odela biti, čuvaju se u strogoj tajnosti.

U grupi „Neposede" pevaju deca od 3 do 15 godina. Prirodno, sastav se stalno obnavlja. Kad porastu mnoga deca postaju profesionalni umetnici. Najveći uspeh ostvarile su Julija Volkova i Lena Katina, drugim rečima – duet «T.a.t.u». On je uživao grandiozan, čak i skandalozan uspeh, i to ne samo u Rusiji. 2003. godine devojke su osvojile 3. mesto na izboru za pesmu „Evrovizije". Njihove pesme bile su na vrhu mogih evropskih hit-parada, u nizu zemalja debi-album «T.a.t.u». je stekao status „zlatnog diska". A u Japanu je čak potukao apsolutni rekord po broju prodatih diskova, ostavivši iza sebe Majkla Džeksona i Madonu. Iz „Neposeda" su na veliku estradu izašli tamnokosi mačo Sergej Lazarev i smeđooki plavušan Vlad Topalov – zvezde ruskog šou-biznisa, koji su osvojili devojačka srca svojim slatkim glasovima. Obojica su sarađivala s najvećim svetskim gigantom za snimanje zvuka Universal.

„Međutim, naš cilj nije ni bio, niti je sad, da pravimo zvezde od dece," u intervjuu za „Glas Rusije" izjavljuje osnivač i umetnički rukovodilac „Neposeda" Jelena Pindžojan.

Glavni zadatak „Neposeda" jeste da deca steknu svestrano muzičko obrazovanje. „Neposede" su pre svega škola umetnosti, u kojoj se uči azbuka muzike, klasičnog i savremenog plesa, scenskog govora, majstorstvo glume. Trudimo se da nađemo individualni pristup svakom detetu, u zavisnosti od onoga što ga zanima. Pubertetlije se danas uopšte ne bave onim što nas zanima. Nekome se sviđa rok, nekome ar-en-bi (r&b), neko gubi pamet zbog ritm-n-bluza Riane...

Na repertoaru „Neposeda" ima zaista mnogo pesama koje uopšte nisu dečje. „Jedna takva kompozicija je jednom osvojila slavnog francuskog kreatora Pjera Kardena," nastavlja Jelena Pindžojan.

U Moskvi sam slučajno srela predstavnika Pjera Kardena i poklonila sam poznatom kreatoru naš snimak. Kreatoru se veoma svidela lirska pesma „Aliluja ljubavi" Alekseja Ribnikova iz rok-opere „Junona i Avos". Kako se ispostavilo, Karden je veliki poklonik ovog ruskog kompozitora. Tako smo se upoznali na neviđeno. Kasnije nam je kreator ponudio svoju dečju kolekciju, ssšio je odela, a na leto je pozvao decu u svoj zamak. Tu se desila zabavna stvar. Deca su izašla da se prošetaju, trče po livadama, kupaju se u bazenu. Odjednom, vide – helikopter. Doleteo je Pjer Karden. Tako su se prvi put sreli. Tada su zajedno i otpevali ponešto, i popričali....

I, „Neposede" očekuje svetska turneja, kojom će obeležiti svoju 20-godišnjicu. Koliko će još srca osvojiti ovi mladi umetnici!

Preuzmite audio fajl

Izvor: Golos Rossii

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.