Danas počinje Sabor trubača u Guči

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Avg.2008, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas počinje Sabor trubača u Guči

GUČA - Najveća trubačka fešta u Srbiji, 48. Dragačevski sabor, počinje danas u Guči, a od 6. do 10. avgusta se očekuje oko 600.000 posetilaca, od čega će najmanje 50.000 gostiju stići iz inostranstva. Pripremite se za muzičku ludnicu, trebaće vam snage, jer ipak je Sabor samo jednom godišnje.

Svake godine u Guču dolazi sve više stranaca, a osim tradicionalno velikog broja gostiju iz Slovenije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Bugarske, Nemačke i Francuske, na Sabor će po prvi put ove godine stići i mnogobrojni gosti iz Hrvatske. Takođe, tu će biti i Amerikanci, Rusi, Makedonci, Bosanci...

Za „Zlatnu trubu" će se takmičiti 24 orkestra, a na Saboru će prvi put nastupiti i 11 inostranih orkestara koji će se publici predstaviti u petak, 8. avgusta. Strani muzičari će osim svog lokalnog muzičkog programa imati obavezu da odsviraju i jednu numeru iz repertoara srpskih trubača, a zanimljivo je da su se najčešće odlučivali za pesme „Kalašnjikov", „Mesečina" i „Sa Ovčara i Kablara".

Mesta u hotelima i motelima u Guči i okolini odavno nema, a iako je prenoćište u hotelu „Zlatna truba" u Guči koštalo 100 evra, sva mesta su odavno popunjena. Za vreme Sabora u hotelu će boraviti poslovni ljudi iz Izraela, ruski ambasador, kao i nekoliko poznatih imena naše estrade. Za vreme Sabora u Guči će boraviti i ambasador Norveške koji je zakupio kuću u užem centru Guče.

I ove godine RTS će prenositi veći deo Sabora čiji je domaćin ponovo bivši ministar Velja Ilić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.