Brzi konkurs za sponzore Sabora trubača

Izvor: Politika, 10.Jun.2014, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brzi konkurs za sponzore Sabora trubača

Domaćini muzičke smotre u Guči sprovešće novi postupak za izbor menadžerske agencije, jer je prvi tender poništen

Lučani – Republička komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki poništila je otvoreni postupak pribavljanja sredstava za finansiranje 54. Dragačevskog sabora trubača u Guči, jer je jedan od ponuđača osporio način na koji je sačinjena konkursna dokumentacija.

Ovo je juče u Lučanima saopštio Slobodan Jolović, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << šef odborničke grupe SNS-a u Skupštini opštine Lučani, navodeći da je čitav postupak javne nabavke 24. marta ove godine nezakonito pokrenuo Centar za kulturu, umesto da to učini Opštinska uprava.

„Dokaz za to je i činjenica da je tek na sednici Skupštine opštine Lučani održanoj 27. maja izmenjena odluka o organizaciji Sabora trubača tako što je deo nadležnosti sa Opštinske uprave prenet na Centar za kulturu u Guči”, navedeno je u saopštenju Srpske napredne stranke, koja je u Lučanima u opoziciji.

Reč je o konkursu za izbor agencije koja će, uz proviziju, za račun Sabora pronaći sponzore priredbe i potpisati ugovore sa njima. Tako, nepuna dva meseca pre početka 54. Sabora (6–10. avgusta) jedno od najvažnijih pitanja u pripremi priredbe još nije rešeno.

– Obezbedićemo tu uslugu, samo sada po ubrzanom postupku – kaže za „Politiku” Mladomir Sretenović, predsednik opštine Lučani i Saborskog odbora.

Adam Tadić, direktor Centra za kulturu, konsultovao se juče u Beogradu u vezi sa ovim problemom sa predsednikom nadležne uprave i komisije.

– Raspisaćemo novi konkurs za izbor menadžerske agencije, odabrati onu koja ponudi najbolje uslove a sve to, zbog kratkih rokova, mora da bude završeno što pre. Razgovarao sam i sa predstavnicima nekoliko ministarstava od kojih smo dobili podršku i odgovarajuću pomoć za organizaciju 54. Sabora – kazao nam je Tadić.

------------------------------------------------

Prošlogodišnja zarada

Prema finansijskom izveštaju koji su u novembru usvojili odbornici SO Lučani, 53. Sabor (5–11. avgusta 2013) ostvario je ukupne prihode od 58,2 miliona i po odbitku troškova uknjižio dobit od 13,9 miliona dinara. Najveći deo prihoda (24,4 miliona ili 42 odsto) obezbeđen je upravo putem sponzorskih ugovora koje su sa Gučom potpisala velika privredna društva, „Apatinska pivara”, NIS, Telekom i „Pionir”. Druga važna stavka u prihodima (15,6 miliona) bile su takse od izdavanja prostora za šatre, tezge, roštilje i ringišpile, a treća (11,7 miliona) potiče od naplate parking prostora za automobile. Za 53. Sabor Vlada Srbije je odvojila pet miliona. Među rashodima (44,3 miliona) najznačajniji su bili provizija agencije „Profajl” (6,1 milion) koja je godinama donosila sponzorske ugovore.

------------------------------------------------

U igri bile dve agencije

U Lučanima su nam juče rekli da su za obezbeđivanje sponzora za ovogodišnji sabor bile zainteresovane agencije „Profajl” i „Voč aut”. Jedna od njih je još u toku postupka osporila valjanost dokumentacije na tenderu jer je, među uslovima, omaškom bilo navedeno da agencija koja konkuriše mora imati ukupan godišnji promet od najmanje 50 miliona dinara, a promet samo od sponzorskih ugovora – 100 miliona dinara.

G. Otašević

objavljeno: 10.06.2014.
Pogledaj vesti o: Guča

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Guča ostaje bez sponzora?

Izvor: B92, 10.Jun.2014

Slobodan Jolović, poverenik SNS u Lučanima, optužio organizatore tradicionalne trubačke fešte. Spor opštinske uprave i centra za kulturu oko nabavke..Nekadašnji predsednik opštine Lučani i prvi čovek Saborskog odbora Slobodan Jolović, poverenik OO SNS u ovom mestu, pozvao je u ponedeljak organizatore...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.