Beograd na mapi stranih turista

Izvor: S media, 12.Jul.2010, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd na mapi stranih turista

Poslednjih godina, Beograd je pun stranih gostiju, posebno mladih u vreme manifestacija, kao što su Egzit, Guča ili Birfest.

U Turističkoj organizaciji Beograda veruju da će ovo leto biti uspešno za prestonički turizam i zbog otvaranja većeg broja "lou kost" linija.

Beograd je, poslednjih godina, interesantan stranim turistima, posebno mlađim. Zato ga oni rado stavljaju u svoj letnji plan obilaska Evrope.

Više turista naročito >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << se primeti tokom nekih manifestacija, kao što su Egzit, Guča ili Birfest.

U Turističkoj organizaciji Beograda veruju da će ovo leto biti uspešno za prestonički turizam i zbog otvaranja većeg broja niskotarifnih avionskih linija.

Beograd je, ovih dana, pun stranih gostiju. Neki kažu da se boravak turista sa rančevima na leđima, takozvanim bekpekerima, ne odražava previše na turističku kasu, i to je tačno.

Za nekoliko godina, neki od ovih mladih ljudi rančeve će zameniti aktentašnama i možda poželeti da ponovo dođu u Beograd, u kojem su se nekada dobro proveli, tada i sa punijim novčanicima.

Poslednjih nekoliko meseci, u svim evropskim metropolama, pa i u Beogradu, zabeležen je pad broja stranih gostiju nekoliko odsto. Možda će letnji festivali zaustaviti taj trend.



"Činjenica je da je nekoliko novih niskotarifnih kompanija ušlo na naše tržište, što će sigurno doprineti da gosti odluče da dođu u Beograd. Naravno, i naš nacionalni avioprevoznik ima dobre kampanje. Prema tome, očekujemo da će sezona biti dobra"
, rekao je Dejan Veselinov iz Turističke organizacije Beograda.

U dobru sezonu veruju i u hostelima, kojih u Beogradu ima već blizu pedeset i u kojima prenoćište košta od 10 do 25 evra.



"Jednostavno se trudimo da animiramo naše goste i da im pružimo potpun boravak"
, navela je Jasmina Jevtić iz jednog beogradskog hostela.

Tokom Egzita, Beograd uvek beleži porast broja stranih turista, jer ko bi propustio priliku da obiđe prestonicu koja se nalazi na svega osamdesetak kilometara od Petrovaradinske tvrđave. Tako je ovih dana, svima dobro. I Beogradu i Novom Sadu.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.