Znate li simptome alergije na spermu?

Izvor: Vesti-online.com, 08.Apr.2012, 09:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Znate li simptome alergije na spermu?

Curi ti nos, peku te oči, imaš temperaturu? Ako nije grip, onda je možda alergija ali ne polenska, svojstvena ovim prvim prolećnim danima, već alergija na spermu.

POIS ili postorgazmički sindrom, se javlja veoma retko, a osoba koja od toga pati može nakon seksualnog odnosa da dobije povišenu temperautu, da oseti mučninu, peckanje očiju.

Osim tih, mogu se javiti i sledeći simptomi: svrab, crvenilo, otok, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << čak i bol na onom mestu na koži na kojem se sperma našla. Kod težih slučajeva može doći i do otežanog disanja.

Simptomi se uglavnom javljaju pola sata nakon seksualnog odnosa, a traju nekoliko sati ili nekoliko dana.

Imuni sistem nekih muškaraca i žena spermu vidi kao nepoznatog napadača i bori se protiv toga na isti način kao i protiv bakterija i virusa - stvaranjem antitela.

Antispermatozoidna antitela ne samo što seks čine neprijatnim, već mogu i da prouzrokuju neplodnost sprečavanjem sperme od dopre do jajne ćelije i oplodi je.

Pazite se ljubavnih alergija!

Ta vrsta alergije se javlja veoma retko, može da se izeči, a preventiva je upotreba kondoma. Jedan od načina lečenja je ubrizgavanje male količine sperme partnera, u matericu žene.

Ako sumnjate da ste možda alergični na spermatozoide, javite se lekaru.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.