Zabranjene posete Kliničkom centru Vojvodine zbog gripa

Izvor: RTS, 01.Feb.2020, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zabranjene posete Kliničkom centru Vojvodine zbog gripa

U Kliničkom centru Vojvodine ima 13 pacijenata obolelih od gripa, a iako epidemija nije proglašena iz predostrožnosti su zabranjene posete toj zdravstvenoj ustanovi.
"U Kliničkom centru Vojvodine, iz predostrožnosti zbog porasta broja obolelih od gripa zabranili smo posete kako bismo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zaštitili pacijente koji su hospitalizovani. Kod 13 osoba obolelih od gripa, kao i kod onih za koje postoji sumnja, imamo adekvatnu medikamentsku farmako terapiju koja se odmah primenjuje", rekla je direktorka KCV Edita Stokić.
Naglasila je da situacija nije alarmantna.
"Za sada situacija nije alarmantna, ali molimo građane da nas podrže u meri zabrane poseta, jer je ona svakako u interesu sprečavanja širenja epidemije gripa među onim pacijentima koji su posebno ugroženi u pogledu njihovog zdravstvenog stanja", ističe Stokićeva.
Prethodno su posete zabranjene Kliničkom centru Srbije, VMA i vojnim bolnicama, kao i Kliničkom centru u Kragujevcu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Zabranjene posete u Kliničkom centru Vojvodine zbog gripa

Izvor: Radio 021, 01.Feb.2020

U Kliničkom centru Vojvodine (KCV), zbog porasta broja obolelih od gripa, iz predostrožnosti su zabranjene posete..."Iz predostrožnosti, zbog porasta broja obolelih od gripa, zabranili smo posete, kako bismo zaštitili pacijente koji su hospitalizovani", rekla je direktorka KCV Edita Stokić...U KCV-u...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.