Zablude o borbi protiv gripa

Izvor: Vesti-online.com, 09.Feb.2014, 09:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zablude o borbi protiv gripa

Ljudskom organizmu su neophodne hranljive materije kako bi pojačao imuni sistem i izborio se brže sa virusima. Međutim, postoje zablude kada je reč o borbi protiv gripa.

Zabluda br. 1: Vitamin C je najbitniji za jak imunitet

Vitamin C jeste odličan za jačanje imunog sistema, ali je podjednako dobar i vitamin D. Osobe koje uzimaju tek 50 mikrograma dnevno tokom dve godine imaju manje šanse da se razbole >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << od onih koje imaju manjak ovog vitamina u organizmu. Riba je najbogatiji izvor vitamina D, dok riblje ulje predstavlja najbolje sredstvo u borbi protiv velikog broja oboljenja.

Zabluda br. 2: Alkohol pogoršava imunitet

Istina je zapravo da umerene količine alkoholnog pića mogu da ojačaju imunitet i pomognu u borbi protiv infekcija. Istraživači nisu tačno sigurni na koji način alkohol deluje, ali pretpostavljaju da određena svojstva poput antioksidanta koji se bori protiv slobodnih radikala u organizmu imaju udela i u jačanju imunog sistema.

Zabluda br. 3: Đus štiti organizam od virusa

Sok od pomorandže, ali osobe koje piju čašu soka od brusice na dan imaju manje simptoma virusa i gripa nego oni koji ga ne piju. Sok od brusnice sadriži antioksidant koji jača imunitet, kao i vitamin C podjednako koliko i đus, međutim on u sebi sadrži i još neke hranljive materije koje regulišu rad imunog sistema i pomažu mu da deluje brže.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Zablude o borbi protiv gripa

Izvor: Dzungla.org, 09.Feb.2014

Ljudskom organizmu su neophodne hranljive materije kako bi pojačao imuni sistem i izborio se brže sa virusima. Međutim, postoje zablude kada je reč o borbi protiv gripa.. OpširnijeVesti Online

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.