Izvor: RTS, 20.Feb.2021, 15:29

Zabeleženi prvi slučajevi zaraze ljudi novim sojem ptičjeg gripa u Rusiji

U Rusiji je zabeležen prvi slučaj prenošenja soja virusa ptičjeg gripa AH5N8 sa ptica na ljude. Nema pokazatelja da se virus prenosi sa čoveka na čoveka. Slučaj je prijavljen Svetskoj zdravstvenoj organizaciji.
Direktorka ruskog zdravstvenog zavoda "Rospotrebnadzor" Ana Popova je rekla za televiziju Rosija 24 da je slučaj Svetskoj zdravstvenoj organizaciji prijavljen pre nekoliko dana, kada su u potpunosti bili sigurni u rezultate, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << preneo je Rojters.

Popova je rekla da je u decembru sojem AH5N8 zaraženo sedmoro radnika u fabrici živinskog mesa na jugu Rusije, i da se oni sada osećaju dobro.
Dodala je da za sada nema pokazatelja prenošenja sa čoveka na čoveka.
Iz Svetske zdravstvene organizacije se nisu oglasili povodom ovog slučaja.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Rusija registrovala prvi slučaj prenosa soja ptičjeg gripa na ljude, obavestila SZO

Izvor: VOA, 21.Feb.2021, 12:38

Rusija je u subotu saopštila da su njeni naučnici zabeležili prvi slučaj prenosa virusa ptičijeg gripa H5N8 sa ptica na ljude i da su poslali upozorenje Svetskoj zdravstvenoj organizaciji. U televizijskom obraćanju, šefica ruskog zdravstvenog nadzornog tela Rospotrebnadzor Ana Popova rekla je...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.