Više od 4.000 Kikinđana već vakcinisano

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Okt.2020, 13:43

Više od 4.000 Kikinđana već vakcinisano

Zbog većeg interesovanja građana za vakcinisanje protiv sezonskog gripa, kikindski Dom zdravlja očekuje distribuciju još oko hiljadu doza vakcina iz „Torlaka“. Od 1. oktobra, preko 4.000 građana već je vakcinisano, a među njima su i korisnici gerijatrijskih centara, kao i zdravstveni radnici.

Preporuka za vakcinu protiv sezonskog gripa ove godine ima posebnu težinu, a to se posebno odnosi na rizične >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << grupe kao što su hronični bolesnici, starija populacija. Da li su građani Kikinde i okolnih mesta iskoristili tu mogućnost.

Od 1. oktobra, u ambulantama kikindskog Doma zdravlja već je preko 4.000 građana vakcinisano, a među njima su i korisnici gerijatrijskih centara, kao i zdravstveni radnici.

„Za sada smo dobili 4223 doza vakcina protiv sezonskog gripa, ali to nije zadovoljilo sve potrebe naših građana. Očigledno, građani su ove godine mnogo zainteresovaniji za vakcinu nego što je to bio slučaj do sada", rekla je dr Biljana Marković, direktorka Doma zdravlja Kikinda.

Ipak, interesovanje građana značajno je veće u odnosu na prethodne godine, pa se očekuje distribucija dodatnih doza vakcina u narednom periodu. Neophodno je da se građani zainteresovani za vakcinu na vreme jave svom izabranom lekaru:

„Većina je vakcinisana. Ipak, ima još ljudi koji su interesuju, tako da ćemo uspeti da dobijemo još doza, pošto je „Torlak“ počeo da proizvodi vakcine. Nadamo se da ćemo na taj način obezbediti još hiljadu doza", dodala je Markovićeva.

Epidemiološka situacija u Kikindi i okolnim mestima nije povoljna, ali je relativno stabilna. Kako saznajemo, u kovid ambulantu kikindskog Doma zdravlja dnevno se obavi između 30 i 40 pregleda, a od tog broja, od 5 do 15 pacijenata javlja se na prvi pregled.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.