Virusi napunili čekaonice domova zdravlja

Izvor: Mondo, 09.Nov.2012, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Virusi napunili čekaonice domova zdravlja

Čekaonice domova zdravlja su prepune pacijenata koji se žale na kijavicu, kašalj, zapušen nos... Kod mnogih postoje simptomi slični gripu.

Guliver/Getty images

Čekaonice domova zdravlja prepune su pacijenata s respiratornim infekcijama, potvrđeno je Tanjugu u nekoliko beogradskih domova zdravlja, a kako je danas najavila ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović, vakcinacija protiv sezonskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << gripa počeće naredne nedelje.

"Gužve su strašne i čekaonice su prepune pacijenata koji se žale na kijavicu, kašalj, zapušen nos. Kod mnogih postoje simptomi slični gripu, bolovi u zglobovima, visoka temperatura", rekla je Tanjugu dr Nevenka Dimitrijević, lekar opšte prakse u Domu zdravlja Voždovac i dodala da lepo vreme posebno pogoduje razvoju virusa.

Dr Dimitrijević je kazala da se do sada nikada nije desilo da se sa vakcinacijom ovoliko kasni i da je imunizacija prethodnih godina počinjala najkasnije početkom novembra.

Slična je situacija i u Domu zdravlja Savski Venac, gde je direktorka ove ustanove dr Vesna Vujčić istakla da su prepune čekaonice pedijatrije, ali i odeljenja opšte prakse.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.