Izvor: Blic, 17.Nov.2009, 06:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vakcina protiv sezonskog gripa još nije stigla u Niš

NIŠ - Dom zdravlja u Nišu još nije dobio novu isporuku vakcina protiv sezonskog gripa, iako je iz Torlaka obećano da će krajem prošle sedmice poslati nove količine. Najavljeno je da u Niš treba da stigne još 6.200 doza, a do sada je iz Torlaka isporučeno 5.250 vakcina.

- Svakodnevno nam obećavaju da ćemo dobiti vakcine. Imamo velikih problema jer pacijenti traže da se vakcinišu i ponekada su jako neprijatni. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Optužuju nas da skrivamo vakcine, a na listi čekanja je i 200 medicinskih radnika iz Doma zdravlja. U poslednjoj isporuci je za ceo Dom zdravlja, centralnu zgradu i četrdesetak zdravstvenih stanica bilo je 850 doza. Zdravstvene stanice su dobile po desetak vakcina, a centralna zgrada samo 400 doza. Vakcinacija je trajala manje od tri časa, i onda je prekinuta jer više nije bilo vakcina - kaže načelnica Epidemiološke službe dr Jelena Perović.

Iako je danima najavljivano da će apoteke dobiti hirurške maske, još uvek je nemoguće kupiti ih u državnim i privatnim apotekama. U ponudi su samo epidemiološke maske koje koštaju 778 dinara.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.