VIRUS GRIPA NEMILOSRDNO HARA: Nastradalo 15 ljudi!

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Feb.2019, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIRUS GRIPA NEMILOSRDNO HARA: Nastradalo 15 ljudi!

Od početka sezone lekarima se za pomoć javilo 84.969 osoba sa simptomima sličnim gripu, a registrovano je i 15 smrtnih ishoda koji se mogu dovesti u vezu sa gripom, podaci su Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut"

Epidemije gripa su prijavljene na teritoriji Pirotskog i Zlatiborskog okruga, a registruje se srednji intenzitet aktivnosti virusa i široka geografska rasprostranjenost.

- >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Najveći broj obolelih u našoj zemlji beleži se kod dece u uzrasnoj grupi do četiri godine - navode iz Batuta.

Potvrdeni slučajevi gripa su sa teritorije Beograda, Nišavskog, Južnobačkog, Pomoravskog, Jablanickog, Kolubarskog, Rasinskog, Severnobačkog, Severnobanatskog, Zapadnobackog, Zlatiborskog okruga.

Zatim Šumadijskog, Moravickog, Raškog, Pirotskog, Braničevskog, Podunavskog, Južnobanatskog, Mačvanskog, Borskog, Sremskog, Toplickog, Zajecarskog i Pčinjskog okruga.

Radi se o virusima gripa tipa A (H1N1 i H3N2), koji su najzastupljeniji i u zemljama u regionu.

IZ Batuta podsećaju građane na opšte mere prevencije:provetravanje prostorija u kojima se boravi, higijena disajnih puteva, higijena ruku.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prijavljena epidemija gripa u Nišu

Izvor: RTS, 08.Feb.2019

. Na teritoriji grada Niša prijavljena je epidemija gripa. Prema podacima Instituta za javno zdravlje, za sada je registrovano više od 3.800 slučajeva sa simptomima sličnim gripu, što je dvostruko više nego prethodne sedmice.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.