VAKCINE PROTIV SEZONSKOG GRIPA STIGLE U UŽICE

Izvor: Kurir, 29.Okt.2011, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VAKCINE PROTIV SEZONSKOG GRIPA STIGLE U UŽICE

UŽICE - Zavod za javno zdravlje Užice saopštio je da je dobio 12.500 doza vakcina protiv sezonskog gripa, od kojih je 3.800 doza namenjeno Užicu, dok će ostale biti raspoređene domovima zdravlja u opštinama Zlatiborskog okruga.

Prošle godine užičkom Domu zdravlja isporučena je ista količina vakcina, ali je zbog slabog interesovanja građana vraćeno oko 1.300 doza.

"Sastav Sanofi Aventis vakcine protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << gripa isti je kao i prošle godine i sadrži zaštitu od tri tipa virusa:AH1N1 Kalifornija, AH3N2 pet i tip B Brizbejn", kaže direktor Doma zdravlja u Užicu dr Aleksandar Ostojić.

Vakcinacija zainteresovanih osoba počeće u ponedeljak u službama Doma zdravlja, a kao i prethodnih godina besplatna je uz uput izabranog lekara.

Preporuka lekara je da je prime osobe starije od 65 godina i hronični bolesnici, jer je područje Zlatiborskog okruga podložno gripu. Ovih dana već je povećan broj obolelih od virusa sa simptomima sličnim gripu, ali još nisu urađene virusološke analize, saopštio je Zavoda za javno zdravlje u Užicu.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.