U ponedeljak počinje škola

Izvor: RTS, 07.Jan.2010, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U ponedeljak počinje škola

Posle tronedeljnog raspusta, učenici u ponedeljak polaze u školu. Ministar Obradović kaže da je, u slučaju novog talasa gripa, moguć još jedan prekid školske godine.

Školska godina se nastavlja u ponedeljak, posle raspusta dugog tri nedelje, a uoči početka nastave, priča se i o mogućem novom raspustu, zbog novog gripa.

Ministar prosvete Žarko Obradović kaže za Radio-televiziju Srbije da đaci u naredne dve sedmice mogu da poprave ili potvrde ocene, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << a biće urađeni i neki kontrolni zadaci.

"Mi ćemo od ponedeljka ponovo pratiti stanje u vezi sa novim gripom po prisutnosti đaka na nastavi i o tome obaveštavati epidemiologe", kaže Obradović, dodajući da ministrastvo u potpunosti veruju procenama stručnih službi o mogućem novom talasu epidemije.

"U međuvremenu, imamo važan zadatak, a to je vakcinacija, najsigurniji način da se spreči grip, i to nas čeka u narednim nedeljama. Očekujem da će što veći broj dece biti vakcinisan", kaže ministar.

Ako se potvrde najve epidemiologa da nas u februaru i martu očekuje novi talas epidemije, onda ćemo imati još jedan prekid školske godine, kaže Žarko Obradović.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ponovo prekid nastave?

Izvor: S media, 07.Jan.2010

Ministar prosvete Žarko Obradović izjavio je da će, ako se potvrde najave epidemiologa da u februaru i martu sledi novi talas epidemije gripa, učenici imati još jedan prekid školske godine. ..Posle tronedeljnog raspusta, učenici u ponedeljak polaze u školu..."Od ponedeljka ćemo ponovo pratiti...

Nastavak na S media...

Prekid nastave i u februaru?

Izvor: 24sata, 07.Jan.2010

Posle tronedeljnog raspusta, učenici u ponedeljak polaze u školu.

Nastavak na 24sata...

Moguć još jedan raspust zbog gripa

Izvor: Blic, 08.Jan.2010, 01:00

Ministar prosvete Žarko Obradović izjavio je da će, ako se potvrde najave epidemiologa da u februaru i martu sledi novi talas epidemije gripa, učenici imati još jedan prekid školske godine. U Srbiji su do juče potvrđena 656 slučaja novog gripa, a 61 osoba je umrla. ..Posle tronedeljnog raspusta,...

Nastavak na Blic...

Moguć raspust i u februaru

Izvor: Kurir, 08.Jan.2010

BEOGRAD - Ministar prosvete Žarko Obradović izjavio je da će, ako se potvrde najave epidemiologa da u februaru i martu sledi novi talas epidemije gripa, učenici imati još jedan prekid školske godine. Posle tronedeljnog raspusta, učenici u ponedeljak polaze u školu. - Od ponedeljka ćemo ponovo...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.