U Srbiji 300 obolelih od novog gripa

Izvor: S media, 17.Nov.2009, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Srbiji 300 obolelih od novog gripa

U Srbiji je do sada laboratorijski potvrdjeno 300 slučajeva obolevanja od virusa A H1 N1, a registrovano je jedanaest smrtnih ishoda od ove vrste gripa, saopštio Institut za javno zdravlje "Batut".

Poslednja dva smrtna ishoda registrovana su juče kod pacijenata sa teškom kliničkom slikom gripa iz Prokuplja i Prijepolja.

Na bolničkom lečenju je 457 osoba sa oboljenjima sličnih gripu, a dvadeset >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << osoba priključeno je na respiratore.

Od ukupnog broja potvrdjenih slučajeva, 72 se dovodi u vezu sa putovanjem. U periodu od 26. oktobra do 15. novembra potvrdjeno je 167 slučajeva obolevanja odnovog gripa.

Oboleli su sa područja grada Beograda, Novog Sada, Niša, Čačka, Kraljeva, Paraćina, Pančeva, Pirota, Požege, Užica, Ćuprije, Sremske Mitrovice, Smedereva, Kragujevca, Kruševca, Šida, Kosovske Mitrovice, Leskovca, Vranja, Valjeva, Arilja i Bajine Bašte.

Najveći broj obolelih u ovom periodu su deca školskog uzrasta od sedam do 19 godina.

Prijavljeno je osamnaest epidemija pandemijskog gripa- epidemije medju stanovništvom Južnobačkog okruga, Južnobanatskog okruga, Kraljeva, Požege, Užica, Paraćina, Čačka, Ivanjice, Lužnica, Sremske Mitrovice, Beograda i Šida i epidemije u školskim kolektivima u Čačku, Nišu, Ivanjici, Prilikama, Kragujevcu, i Leskovcu.

Preduzete su sve mere za sprečavanje i suzbijanje gripa predvidjene Planom aktivnosti u toku pandemije gripa u zdravstvenim ustanovama, osnovnim i srednjim školama i predškolskim ustanovama u područjima zahvaćenim epidemijom, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.