U Pirotu potvrđen virus gripa

Izvor: JužneVesti.com, 23.Jan.2020, 10:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Pirotu potvrđen virus gripa

U jednom uzorku koji je poslat iz Pirota, stručnjaci Instituta za virusologiju, vakcine i serume Torlak potvrdili su prisustvo virusa gripa tip B, kaže epidemiolog Radmila Zec, a Zavod za javno zdravlje nastavlja da šalje sumnjive uzorke na ispitivanje.

Doktorka Zec kaže da je evidentiran samo jedan slučaj, a da se za još 3 slučaja koji su poslati Torlaku na analizu, očekuju rezultati.

U četvrtak smo uzorkovali, u petak je bio na Torlaku. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Epidemija kreće. Imamo na nivou okruga povećan broj pacijenata sa simptomima gripa i sličnim gripu - kratko je rekla doktorka.

Podaci o broju obolelih od gripa ili oboljenja sličnim gripu se prate, ali je evidentno da je iz nedelju u nedelju povećan broj obolelih pacijenata, naročito dece školskog i predškolskog uzrasta.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.