Izvor: JUGpress.com, 06.Feb.2019, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Nišu je preminula treća žrtva gripa, još uvek nije proglašena epidemija

NIŠ

U noći između utorka i srede na Infektivnoj klinici u Nišu preminula je žena  S. R. (44) od komplikacija nastalih od virusa gripa.

U saopštenju  Kliničkog centra Niš je navedeno je da je žena bolovala od dijabetesa i da je preminula noćas zbog te bolesti i novonastalih pratećih komplikacija.

Ona je treća žrtva gripa u Nišu, a grip je kod pacijentkinje je zvanično potvrđen analizom >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << krvi.

U saopštenju Kliničkog centra Niš navedeno je da se na Klinici za infektivne bolesti zbog komplikacija izazvanih gripom leči 26 pacijenata, od kojih je petoro na respiratorima.

Na Klinici za infektivne bolesti minulog vikenda zbog komplikacija izazvanih gripom preminula je Nišlijka stara 26 godina i penzionisani profesor u penziji star 62 godine.

Na području Nišavskog okruga nije proglašena epidemija gripa.

U cilju prevencije i kontrole širenja respiratornih infekcija kod pacijenata hospitalizovanih na klinikama Kliničkog centra Niš, a po preporuci niškog Instituta za javno zdravlje i Komisije za intrahospitalne infekcije KC Niš, od 05.02.2019. godine, uvedena je  zabrana poseta., na na svim odeljenjima KC Niš.

PodeliteFacebookTwitterEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.