Izvor: Luftika.rs, 26.Okt.2020, 10:10

U Južnoj Koreji preminulo 48 osoba koje su primile vakcinu protiv gripa, Singapur obustavio vakcinaciju

Singapur je privremeno obustavio primenu dve od četiri vakcine protiv gripa, nakon što je u Južnoj Koreji preminulo nekoliko osoba koje su je primile.
Singapur je tako postao prva zemlja u svetu koja je javno objavila obustavljanje primene vakcine.
Kako se navodi, u Južnoj Koreji je preminulo 48 osoba nakon što su primile sezonsku vakcinu protiv gripa, ali su najavili >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << i da će nastaviti sa programom vakcinacije jer nije ustanovljena direktna veza između tih smrtnih slučajeva i vakcinacije.
U Singapuru još niko nije preminuo nakon primanja vakcine protiv gripa, ali je obustavljanje primanja vakcina kompanija “Skaj selflu kvadrivalent” i “Vaksigrip tetra” uvedeno kao preventiva, saopštilo je Ministarstvo zdravlja te zemlje.
Prva vakcina se proizvodi u Južnoj Koreji, drugu proizvodi kompanija “Sanofi aventis”.
Druge dve vakcine mogu i dalje da se koriste za vakcinaciju.
Otkriveno zašto je prekinuto testiranje oksfordske vakcine: Evo šta se desilo dobrovoljcu

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Singapur obustavio dve vakcine protiv gripa: U drugoj azijskoj zemlji umrlo 48 ljudi

Izvor: B92, 26.Okt.2020

Singapur je privremeno obustavio primenu dve od četiri vakcine protiv gripa, nakon što je u Južnoj Koreji preminulo nekoliko osoba koje su je primile..Singapur je tako postao prva zemlja u svetu koja je javno objavila obustavljanje primene vakcine, prenosi Rojters...Kako se navodi, u Južnoj Koreji...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.