TS: Utvrditi koliko je vakcina potrebno - da se ne ponovi iskustvo svinjskog gripa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jan.2021, 16:56

TS: Utvrditi koliko je vakcina potrebno - da se ne ponovi iskustvo svinjskog gripa

Transparentnost Srbija (TS) u današnjem saopštenju pozvala je Vladu Srbije da objavi plan vakcinacije protiv virusa korona.

U pismu vladi, TS navodi da je taj dokument potreban jer su od funkcionera do javnosti, kako tvrde, dopirale veoma različite i u velikoj meri neprecizne izjave u vezi sa prioritetima.

TS je, takođe, pozvao Vladu Srbije da utvrdi potrebe za nabavkom vakcina, kako se, navode, ne bi ponovila negativna iskustva iz doba prethodne pandemije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << svinjskog gripa, kada je veliki broj nabavljenih vakcina ostao neiskorišćen.

Takođe, TS je pozvala vladu i da ukine zaključak na osnovu kojih su, kako navode, podaci koji se odnose na sve nabavke lekova, testova, medicinskih sredstava, zaštitne lične opreme i drugih neophodnih sredstava i opreme radi lečenja obolelih koronavirusom, označeni oznakom stepena tajnosti "Strogo poverljivo".
Pogledaj vesti o: Grip,   Vakcinacija,   Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.