Smanjen broj obolelih od gripa, sezona mu prolazi

Izvor: B92, 25.Feb.2019, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Smanjen broj obolelih od gripa, sezona mu prolazi"

Beograd -- Broj prijavljenih slučajeva gripa smanjen i njegova sezona prolazi, izjavila direktorka Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" Verica Jovanović.

Jovanović je kazala da je tome doprinelo to što je raspust u školama produžen, pa će nastava u drugom polugodištu početi danas. "Ovaj rezultat biće predstavljen u izveštaju za ovu nedelju koji objavljujemo u petak", najavila je ona gostujući >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na Radio-televiziji Srbije.

Komentarišući to što je Srbija 18. na lisi Evropskog zdravstvenog sistema od 35 zemalja, Jovanović je kazala da su najveći pomaci u skraćenju lista čekanja, efikasanom sistemu kroz uvodjenje elektronskog recepta, ali i smanjenje krišćenja antibiotika.

"Ulaganjem u kadrove i infrastrukturu došli smo do rezultata", rekla je ona i dodala da je i dalje potrebno raditi na preventivnim pregledima građana.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Smanjen broj obolelih od gripa, đaci danas ponovo u školama

Izvor: Danas, 25.Feb.2019

Broj prijavljenih slučajeva gripa je smanjen i njegova sezona prolazi, izjavila je danas direktorka Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" Verica Jovanović. Članak Smanjen broj obolelih od gripa, đaci danas ponovo u školama se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.