Skandal u BiH: Umesto vakcine protiv koronavirusa, dobili onu protiv gripa

Izvor: B92, 04.Avg.2021, 13:49

Skandal u BiH: Umesto vakcine protiv koronavirusa, dobili onu protiv gripa

Medicinska sestra u BiH greškom je vaksinisala osam ljudi cepivom protiv gripa, umesto vakcinom protiv koronavirusa.

Kako su saopštile lokalne vlasti, pacijenti nisu životno ugroženi.

Policijska uprava Doboj saopštila je da je radnica tamošnjeg Doma zdravlja trebalo je da im da vakcinu Sinofarm koje štiti protiv koronavirusa, ali umesto toga pacijentima je prošle nedelje dala cepivo protiv sezonskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << gripa. Pošto je utvrđeno da je u pitanju greška, zaustavljena je vakcinacija.

Medicinska sestra udaljena je sa posla, a policija je započela istragu. Lekari su izvestili građane koji su primili pogrešnu vakcinu, te su im objasnili da ne postoji opasnost po njihove živote i zdravlje ni od eventualnih posledica.

Zdravstvene vlasti najavile su sprovođenje interne istrage o ovome propust, te će se naknadno odlučiti o poduzimanju eventualnih sankcija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.