Šestogodišnjak preminuo u Zadru

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Feb.2015, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šestogodišnjak preminuo u Zadru

ZADAR - U zadarskoj Opštoj bolnici preminuo je šestogodišnji dječak, a sumnja se da je uzrok smrti grip, odnosno upala pluća i šarlah.

Dječak je preminuo juče u poslijepodnevnim časovima, a kako uzrok smrti nije tačno utvrđen, naložena je i obdukcija tijela djeteta.

Mediji u Hrvatskoj prenose da je dječak na Odjeljenje pedijatrije u kritičnom stanju stigao u ponedjeljak ujutro, gdje ga je pregledao pedijatar, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << ali se bolest proširila takvom brzinom da je mališan prebačen na Jedinicu intenzivnog liječenja.

"Dijete je u teškom infektivnom stanju zbog streptokokne sepse primljeno na intenzivno odjeljenje gdje su doktori punih šest sati preduzimali sve što je bilo u njihovoj moći, ali nije bilo vremena za transport u Zagreb jer mu se stanje iz minuta u minut pogoršavalo", rekao je dječiji hirurg Robert Karlo hrvatskim medijima.

On je najavio i mogućnost provođenja inspekcijskog nadzora Ministarstva zdravlja, s ciljem utvrđivanja eventualnih propusta u liječenju djeteta.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Dečak iz Zadra umro od gripa!?

Izvor: Mondo, 17.Feb.2015

U zadarskoj Opštoj bolnici preminuo je šestogodišnji dečak, a sumnja se da je uzrok smrti grip, odnosno upala pluća i šarlah...Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock..Dečak je preminuo juče u poslepodnevnim časovima, a kako uzrok smrti nije tačno utvrđen, naložena je i obdukcija...Mediji u...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.