Sarajevo: Šest zaraženih virusom AH1N1

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Feb.2016, 20:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sarajevo: Šest zaraženih virusom AH1N1

U Univerzitetskom kliničkom centru Sarajevo na liječenju se nalazi šest pacijenata oboljelih od virusa AH1N1, poznatijeg kao svinjski grip, potvrdila je Srni portparol UKCS-a Muamera Šehić.

Ona nije mogla da saopšti njihovo zdravstveno stanje i da li ima životno ugroženih, ali je istakla da se nalaze pod nadzorom ljekara i da su zbrinuti adekvatnom terapijom.

Na Odjeljenju intenzivne njege Kantonalene bolnice >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << u Zenici jutros je preminula i druga osoba u BiH zaražena virusom AH1N1.

Mediji javljaju da je, prema nezvaničnim informacijama, riječ o ženi čiji su inicijali D.S. /62/ iz Zenice koja je usljed komplikacija uzrokovanih virusom preminula od svinjskog gripa.

Prethodno je 2. februara na Univerzitetskom kliničkom centru Sarajevo od svinjskog gripa preminula pacijentkinja R.E.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Mediji: U BiH pet žrtava virusa AH1N1

Izvor: SandzakPress.net, 05.Feb.2016, 17:58

Sarajevo, Banja Luka – Pet osoba umrlo je od početka godine u bolnicama u Bosni i Hercegovini zbog komplikacija izazvanih virusom svinjske gripe, objavili su sarajevski mediji, iznoseći kako je, uz dvije pacijentice koje su umrle ove sedmice, ranije umrlo još troje oboljelih u Univerzitetskom kliničkom...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.