RASPUST OD PONEDELJKA? VELIKI BROJ OBOLELIH ĐAKA I PROFESORA MENJA ŠKOLSKI KALENDAR

Izvor: TimockeVesti.net, 08.Feb.2024, 06:02

RASPUST OD PONEDELJKA? VELIKI BROJ OBOLELIH ĐAKA I PROFESORA MENJA ŠKOLSKI KALENDAR

Nakon samo tri nedelje od početka drugog polugodišta, đaci osnovnih i srednjih škola u Beogradu bi uskoro mogli doživeti neočekivani mini-odmor od 12. do 16. februara, sa povratkom u učionice 19. februara. Ova neplanirana pauza dolazi kao odgovor na značajan porast broja obolelih od respiratornih infekcija i gripa među učenicima i nastavnicima.
Prema informacijama koje su „Novosti“ saznale, direktori beogradskih osnovnih i srednjih škola su jutros primili poruku od predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << opštinskih aktivnih direktora, tražeći od njih da iznesu svoje mišljenje o produženju zimskog raspusta. Takođe, tražena su i informacije o broju odsutnih učenika i zaposlenih zbog bolesti, uz predlog za eventualnu nadoknadu propuštene nastave.
Protekla nedelja donela je porast od gotovo 4.000 obolelih od akutnih respiratornih infekcija u prestonici, sa decom školskog uzrasta i radno sposobnim stanovništvom najviše pogođenim. Virus je zahvatio nekoliko škola, gde je čak i do 12 zaposlenih na bolovanju, dok je u nekim odeljenjima prisustvovalo i desetak odsutnih đaka.
Ova situacija stavlja direktore i školske uprave pred izazov organizacije nastave, budući da je teško pronaći zamenu za profesore na tako kratak rok. Sličan scenario se već dogodio pre dve godine, kada su đaci imali podeljen zimski raspust u januaru i februaru. Drugi deo raspusta tada je produžen zbog loše epidemiološke situacije.
Iako je školski kalendar već predvideo neradne dane 15. i 16. februara, sada bi raspust mogao započeti već u ponedeljak. Upitanje o ovoj situaciji postavljeno je i Ministarstvu prosvete, ali do trenutka pisanja članka, odgovor nije stigao.
Članak RASPUST OD PONEDELJKA? VELIKI BROJ OBOLELIH ĐAKA I PROFESORA MENJA ŠKOLSKI KALENDAR se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.
Pogledaj vesti o: Grip

Nastavak na TimockeVesti.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.