RAMPA ZBOG GRIPA: Zabranjene posete svim klinikama Kliničkog centra Srbije!

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Feb.2019, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RAMPA ZBOG GRIPA: Zabranjene posete svim klinikama Kliničkog centra Srbije!

Prema podacima populacionog nadzora nad gripom od početka sezone 2018/2019. godine, prijavljeno je ukupno 68.516 obolelih

U cilju prevencije i kontrole širenja respiratornih infekcija kod pacijenata hospitalizovanih na klinikama Kliničkog centra Srbije, od danas je uvedena zabrana poseta.

Kako je objavljeno na sajtu ove medicinske ustanove, zabrana poseta pacijentima uvedena je u svim klinikama Kliničkog centra Srbije.

od oboljenja sličnih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << gripu, što je za 10 odsto više u poređenju sa istim periodom prošle sezone.

Međutim, prema podacima Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut", u Srbiji se registruje "nizak intenziteta aktivnosti virusa gripa". U evropskom regionu, saopštavaju, u većini zemalja aktivnost virusa su na srednjem nivou.

U Beogradu je u prethodnoj nedelji registrovano 18.629 pacijenata sa akutnim respiratornim infekcijama, što je za 13,83 odsto više u odnosu na prethodnu nedelju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Urgentni centar i VMA zatvoreni za posete

Izvor: RTS, 06.Feb.2019, 10:49

Urgentni centar Kliničkog centra Srbije kao ustanova koja radi tokom cele godine zatvorena je preventivno za posete, zbog opasnosti od širenja gripa i drugih respiratornih infekcija, kaže za RTS direktor Urgentnog centra KCS Marko Ercegovac. Posete zabranjene i na VMA. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.