Ptičji grip, antraks, SARS, običan kašalj...

Izvor: Glas javnosti, 04.Sep.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ptičji grip, antraks, SARS, običan kašalj...

Stara poslovica kaže „ko gubi ima pravo da se ljuti“. To pravo iskoristio je Tomi Robredo, koji je optužio Novaka da manipuliše s povredama kako bi se odmorio. Robredo je bio neobično oštar u svojim optužbama. Novak je u drugom setu zatražio pomoć lekara kada je osetio bol u mišiću. Posle iscrpljujuće borbe bilo je 3:2 (6:4, 2:6, 3:6, 7:5, 3:6) za Srbina, a Španac nije mogao sportski da podnese eliminaciju.

- I ja sam trpeo bolove. Trčao sam kao lud, stopala su mi gorela, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << ali nisam hteo da se žalim. Ako teniser nije dovoljno spreman, ne bi trebalo ni da igra. Posle svake njegove pauze, trčao je neverovatno brzo i udarao jako. Ali, on je to već radio nekoliko puta - rekao je Robredo na pres-konferenciji.

Robredova optužba nije prva koja ide na teret Novaka Đokovića o zloupotrebi lekarske pauze, piše agencije Rojters. Đokovića su 2006. i 2007. godine mnogi teniseri kritikovali, među kojima i Rodžer Federer, tokom meča u Dejvis kupu, da u najvažnijim trenucima meča namerno traži medicinski tajm-aut.

- Mislim da bi trebalo da se pozabavimo ovakvim stvarima. Da li mu verujem? Ne. Mislim da je tražio pauzu jer je bio umoran, ali umor je deo igre - rekao je na kraju Španac.

Đokovićev protivnik u četvrtfinalu Endi Rodik sarkastično je komentarisao zahteve Novaka Đokovića za lekarsku pomoć u toku meča.

HAVARIJA DAVIDENKA

Luksemburžanin Žil Miler, nekada najbolji junior sveta, napravio je najveće iznenađenje u NJujorku eliminacijom petog tenisera sa ATP liste, Rusa Nikolaja Davidenka u osmini finala - 3:1 (6:4, 4:6, 6:3, 7:6 (12:10). U preostalim mečevima četvrtog kola postignuti su sledeći rezultati: Rodik - Gonsales 3:0 (6:2, 6:4, 6:10, Đoković (Srbija) - Robredo 3:2 (4:6, 6:2, 6:3, 5:7, 6:3).

- Osećam se odlično, a Novak trenutno ima oko 16 povreda. Bolovi u leđima i kuku, grčevi... ptičji grip... antraks... SARS... običan kašalj i prehlada - nabrajao je Rodik moguće razloge za pauzu.

Rodik je pokušao da objasni Đokovićevo ponašanje.

- Ako si povređen - povređen si. Đoković ili lako i bez razloga zove lekara ili je

najhrabriji čovek svih vremena. Na vama je da to odlučite - preneo je Rodikovu izjavu Rojters.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je posle teško izvojevane pobede u osmini finala Otvorenog prvenstva SAD u NJujorku protiv Španca Tomija Robreda da ga je meč mentalno „ojačao“ za dalje napore ka konačnom cilju na poslednjem grend slem turniru sezone.

- Posle duela u nedelju uveče protiv Čilića nisam imao dovoljno vremena da se oporavim, pošto sam otišao na spavanje tek pred zoru. Sa svim tim adrenalinom koji mi je „bubnjao“ u organizmu, nisam mogao oka da sklopim. Probudio sam se sa upalom mišića i bolovima u kuku. Ipak, sve sam to zanemario kada je meč sa Robredom počeo. Napravio sam nekoliko brzopoteznih udaraca koji su me vratili u igru. Teški mečevi na grend slem turnirima uvek dobro dođu, jer vas mentalno očvrsnu za odlučujuće duele - zaključio je Đoković.

Rodik je nevaljali Španac, koji ne ume da popšteno podnese poraz. Pamti li neko kako su se valjali po terenu na ' onomad ' odigranoj fudbalskoj utakmici ?

Loš čovek bre.

Rodik je amerikanac a Robredo spanac. Na koga si mislio?

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.