Prva žrtva novog gripa u Italiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Sep.2009, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva žrtva novog gripa u Italiji

RIM - U Italiji je danas potvrđen prvi slučaj smrti od novog gripa, a žrtva je 51-godišnjak koji je umro jednoj bolnici u Napulju.

Direktor bolnice dr Kozimo Majorino je, međutim, izjavio da je virus AH1N1 bio samo jedan od zdravstvenih problema koji su mučili to pacijenta i možda nije jedini uzrok njegove smrti.

Majorino je, kako javlja AP, rekao da je umrli pacijent, koji je nekoliko dana lečen od svinjskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << gripa, imao i poremećen rad bubrega te sepsu odnosno bakterijsku infekciju u širenju, kao i dijabetes i slabo srce.

Umrli pacijent, inače, živeo je sa majkom u Napulju i nije putovao ni u inostranstvo ni van grada. U Italiji, pak, dosad je registrovano oko 2.000 zaraza svinjskim gripom, a 20 je i bolnički lečeno od te bolesti.

Škole u Italiji, međutim, počele su da rade na vreme, ali će biti zatvorena ako se u njima pojavi tri ili više slučajeva svinjskog gripa u istom trenutku.

Vrhunac opasnosti, sa dva-tri miliona zaraženih, u Italiji se očekuje u decembru i januaru. Početak vakcinacije, kojom se planira zaštita do 40 odsto od ukupno 60 miliona stanovnika, predviđen je za 15. novembar.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Italijan umro od svinjskog gripa

Izvor: Mondo, 04.Sep.2009

U Italiji je potvrđen prvi slučaj smrti od svinjskog gripa, a žrtva je 51-godišnjak koji je umro jednoj bolnici u Napulju, ali koga su mučile i razne druge teške bolesti

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.