Proglašena epidemija gripa u Šumadiji

Izvor: Prva.rs, 11.Mar.2015, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proglašena epidemija gripa u Šumadiji

Prema njegovim rečima, epidemija je proglašena zbog povećanog broja obolelih od gripa.

"Prošle sedmice u Šumadiji je evidentirano 780 obolelih od gripa", rekao je Delić i dodao je od oktobra do danas 8.780 građana imalo problema sa respiratornim organima.

Delić je naveo i da je na bolničko lečenje u Kliničkom centru u Kragujevcu primljeno 20 građana, od kojih je troje preminulo.

Prema njegovim rečima, od 20 pacijenata u Kliničkom centru, grip >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << je potvrđen kod 13 građana, a za četvoro se čekaju rezultati.
U Nišu, četiri pacijenta su u intenzivnoj nezi Klinike za infektivne bolesti, od kojih su dve pacijentkinje na respiratoru, rekao je direktor te klinike doktor Žarko Ranković.

U poluintenzivnoj nezi je još četiri pacijenta sa sumnjom na grip, a na odeljenju je zadržano još dvadesetak pacijenata, rekao je Ranković.

Na respiratoru su žena iz Knjaževca i medicinska sestra iz Lebana koje su ranije primljene na kliniku, napomenuo je on.
Izvor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Grip,   Kragujevac

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

780 OBOLELIH: Proglašena epidemija gripa u Šumadiji

Izvor: Kurir, 11.Mar.2015

Od oktobra do danas 8.780 građana imalo problema sa respiratornim organima, dok je na bolničko lečenje u Kliničkom centru u Kragujevcu primljeno 20 građana, od kojih je troje preminulo..KRAGUJEVAC - Institut za javno zdravlje Kragujevac proglasio je epidemiju gripa u Šumadiji, izjavio je danas...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.