Pripreme za vakcinaciju đaka

Izvor: RTS, 19.Jan.2010, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pripreme za vakcinaciju đaka

Škole počinju da obaveštavaju roditelje i đake o organizovanoj vakcinaciji protiv novog gripa. Obaveza škola je da anketiraju roditelje da bi utvrdile koliko je njih zainteresovano da im deca budu vakcinisana.

Od danas škole obaveštavaju roditelje i đake o organizovanoj vakcinaciji protiv novog gripa.

Zdravstvene službe spremne su za vakcinaciju, a na školama je da prilikom podele knjižica, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << roditeljima uruče i preporuke za sprečavanje širenja gripa i od njih zavisi početak imunizacije u dispanzerima, domovima zdravlja i u školama u kojima za to postoje uslovi, rekao je za RTS koordinator za vakcinaciju, dr Vladimir Petrović.

Pun efekat, kaže Petrović, može se očekivati krajem meseca.

"Naša obaveza je da anketiramo roditelje na roditeljskim sastancima i da utvrdimo koliko je njih zainteresovano da im deca budu vakcinisana i da ih u skladu s tim usmerimo na mesta gde se vakcinacija može obaviti", rekao je direktor Gimnazije u Kruševcu Vukman Korać.

Korać kaže da će i nastavnici biti anketirani i svi koji iskažu interes, biće usmereni na prava mesta.

Epidemiolog Dragan Vuksanović kaže da ima dovoljno vakcina i mobilnih ekipa koje bi mogle da vrše vakcinaciju dece po školama.

Direktorima osnovnih škola u petak je prosleđeno uputstvo Radne grupe protiv pandemije gripa. Roditelji će odlučivati u ime dece da li će ona primiti vakcinu, moći će da prisustvuju vakcinaciji ako to žele, ili da odgovarajuće ovlašćenje dostave nastavnicima.

Ministar zdravlja Tomica Milosavljević je rekao da je vakcinacija dece školskog uzrasta veoma važna, jer predstavlja zaštitu od virusa novog gripa tokom ove, ali i naredne sezone.

Milosavljević je izjavio da se vakcinacija stanovništva "nastavlja nesmanjenim intenzitetom" i izrazio nadu da će odziv građana biti sve veći u narednim nedeljama.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Pripreme za vakcinaciju đaka u Rumi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jan.2010

RUMA - U Rumi je priprema za vakcinaciju dece protiv novog gripa počela sastankom zamenika predsednika opštine Dragana Kardaša sa direktorom Doma zdravlja i direktorima škola...Izveštava dopisnica Radio Novog Sada iz Rume Zorica Borojević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.