Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Dec.2016, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijavljena epidemija gripa u Beogradu, obolelo više od 1.600 osoba

Epidemija gripa prijavljena je u Beogradu, gde je registrovano više od 1.600 obolelih osoba, rečeno je danas u Gradskom zavoduza javno zdravlje.

Kako je rečeno agenciji Beta, epidemija je prijavljena zato što se povećao broj obolelih od gripa i prenošenje virusa gripa među građanima je sve učestalije.

"Prijava epidemije podrazumeva da je intenzitet aktivnosti virusa gripa prešao iz niske u srednju aktivnost", rečeno je u Gradskom zavodu za javno >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << zdravlje.

Naveli su da je većina obolelih školskog uzrasta, a da se preporučije konzumiranje što više toplih napitaka u cilju zaštite od virusa gripa.

U Zavodu preporučuju i vakcinaciju protiv virusa gripa, ali upozoravaju da osoba dve nedelje pre vakcinacije ne sme biti u kontaktu sa zaraženom osobom.

Prijava epidemije ne znači i proglašenje epidemije, koje objavljuje Ministarstvo zdravlja na preporuku Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".
Pogledaj vesti o: Grip

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.