Preti li SRBIJI zloglasna BOLEST X? Epidemija IZ LABORATORIJE lako se širi, evo koji su SIMPTOMI

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Mar.2024, 19:57

Preti li SRBIJI zloglasna 'BOLEST X'? Epidemija IZ LABORATORIJE lako se širi, evo koji su SIMPTOMI

Sledeću pandemiju mogla bi izazvati bolest sa stopom smrtnosti od 40 posto u roku od samo dve decenije, kažu vrhunski virolozi. Oni tvrde da će to najverovatnije ponovo biti neka vrsta koronavirusa ili ptičijeg gripa, ali ne isključuju mogućnost i da to bude neki virus iz laboratorije.
Trojica stručnjaka za viruse koji su se složili da će respiratorni virus - koji se širi kapljicama kašljanjem i kijanjem - najverovatnije podstaći sledeću bolest koja se brzo širi.
Rekli su da će se zloglasna 'bolest X' najverovatnije pojaviti nakon što se radnik na farmi zarazi bolešću koju prenosi životinja koja mutira, ali su rekli da ne mogu isključiti činjenicu da bi katastrofu izazvalo...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.