Izvor: Politika, 13.Okt.2012, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Postrojenje ne stanuje ovde

Uništiće nas svinjski grip, pobediće nas lek protiv tog gripa, poginućemo od tigrastog komarca, odneće nas vanzemaljci... Ništa nije bezazleno, pogotovo to nije HAARP.

Niko ga nije video, ali svi znaju da postoji u Srbiji. Služi tome da – uništi srpski narod. Priča se. Struka, međutim, tvrdi da HAARP u Srbiji ne postoji, a drugačije mišljenje od naroda imaju i kada je reč o njegovoj nameni.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Politika <<
Za „Politiku” to potvrđuje i Slaviša Simić iz Odeljenja za zaštitu od jonizujućih i nejonizujućih zračenja Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine.

– Tokom 2011. ispitivali smo nivo nejonizujućih zračenja u životnoj sredini na 149 lokacija i nismo registrovali opremu za HAARP. Naravno, građani svaku sumnju mogu da prijave inspekciji našeg ministarstva – kaže Simić i dodaje da ne postoji zahtev za postavljanje HAARP stanice.

Naš sagovornik objašnjava da je reč o civilnom i vojnom projektu istraživanja procesa u jonosferi koji mogu da izmene rad sistema za komunikaciju i nadgledanje. HAARP čini veliki broj radiotransmitera i odgovarajućih instrumenata za detekciju kojima se  izučava i polarna svetlost – pojašnjava Simić.

Zagovornici teorije da se HAARP ipak „uselio” u Srbiju, činjenicu da ga nisu videli objašnjavaju time što navodno „policija antenu skriva”.

Međutim, teško da bi i mađioničaru Dejvidu Koperfildu pošlo za rukom da toliki niz antena, za koje je potrebno 35 hektara zemlje, a čija je emisiona snaga 3.600.000 vati, sakrije od ovdašnjeg radoznalog oka.

Kako objašnjavaju na zvaničnom sajtu posvećenom HAARP-u (www.haarp.alaska.edu), ova istraživačka stanica postoji samo na Aljasci. U odgovoru na pitanje zašto su izabrali baš to mesto za „podizanje” postrojenja objašnjavaju da su presudile geografske karakteristike, ali i izolovanosti od gradske buke. Takođe, na istom sajtu može se naći i da je studija uticaja na životnu sredinu sprovedena tokom 1992. i 1993. godine zaključila da je neželjen efekat sveden na prihvatljiv nivo, ali i da HAARP ne utiče na promenu vremena.

V. Aranđelović

objavljeno: 14.10.2012
Pogledaj vesti o: NLO

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.